Wellness terapija uz pomoć vodene pare i infracrvenih zraka

Villa Magdalena - Steam SaunaZagrebli smo u prethodnoj objavi o čarima wellnessa koje Vas čekaju u panoramskoj wellness oazi hotela Villa Magdalena, a u ovoj objavi ćemo Vam predstaviti i ostale tri saune u kojima možete uživati u našoj spa zoni kao idealni bijeg od stresne svakodnevice.

“Žena izgleda najljepše nakon saune.” (finska izreka)

Parna sauna

Villa Magdalena - Steam SaunaZa razliku od finske saune koja je karakterizirana suhim i vrućim zrakom, njena suprotnost, ali zasigurno ne manju učinkovitost, jest parna sauna. Preselit ćemo se kilometrima južno od Finske, na prostore antičkog Rima iz kojeg se parna sauna kasnije raširila po arapskim zemljama pod nazivom hammam, što danas prevodimo kao parna ili turska kupelj.

Parnu saunu karakterizira visok postotak vlažnosti (80-100%) uz temperaturu zraka od oko 50-ak °C . Korištenje parne saune predstavlja tzv. Kupanje u zasićenoj vodenoj pari.

Iako su učinci parne i finske saune slični i postižete sličan efekt na cijeli organizam, parna sauna upravo zbog vlažnosti ima poseban efekt na osobe koje imaju probleme sa dišnim putevima, bronhitisom, astmom te probleme sa spavanjem i nesanicom. Osim toga, odlična je za osobe koje imaju suhu i oštećenu kožu i kosu te pomaže kod mišićnih napetosti i bolova u kostima i zglobovima.

Uz parnu i finsku saunu, u našoj wellness oazi možete uživati u još 2 tipa sauna: bio sauni te infracrvenoj sauni.

Bio sauna

Bio sauna je tip finske saune, spada pod tip suhe saune, uz nešto niže temperature grijanog zraka.

Preporuča se ljudima koji teže podnose visoke temperature uz suhi zrak. Ugodna temperatura uz umjerenu vlažnost zraka pruža nježnu i ugodnu klimu za opuštanje.

Infracrvena sauna

Villa Magdalena - Infra saunaInfracrvenu saunu karakterizira infracrveno zračenje, baš kao Sunčevo zračenje koje je neophodno za zdravlje živih bića. U ovom tipu saune, infracrvene zrake prodiru do 1 cm u kožu te se zatim toplina prenosi u dublje tkivo putem krvotoka. Zbog intenzivnog dubinskog djelovanja, znojite se iznutra prema površini kože s poprilično većim intezitetom nego u fiskoj sauni.

Temperatura infracrvene saune je oko 60 °C , a preporuča se korištenje 1x tjedno u trajanju od 20ak minuta.

Tople infracrvene saune relaksiraju i opuštaju cijelo tijelo, smanjuju stres te jačaju imunološki sustav. Osim za detoksikaciju organizma, u posljednje vrijeme tretmani u infacrvenim saunama postaju sve više popularni u borbi protiv najvećeg ženkog neprijatelja- celulita. A poseban učinak postiže se ukoliko rezervirate tretman maderoterapije kod jedne od naših licenciranih wellness terapeutkinja.

Pravila korištenja sauna vrijede kako za finsku tako i za ostale tipove sauna, a naglasak je na opuštanju. Učinite dobro za sebe i svoj organizam i priuštite si nekoliko sati bezbrižnosti i ugode- tijelo i um će Vam biti zahvalni.

Villa Magdalena - Steam Sauna
Informacije o vašem sigurnom odmoru (COVID-19) - ažurirano 13.9.2020.više...
+