Informacije o vašem sigurnom odmoru (ažurirano 29.5.2020.)

Otvoreni smo od 11.5.2020.

Želimo naglasiti da je Hotelu Villa Magdalena najvažnija dobrobit naših gostiju, zaposlenika, njihovih obitelji, partnera i sugrađana stoga postupamo odgovorno i pažljivo nadziremo razvoj situacije oko koronavirusa (COVID-19) te poduzimamo korake koji su u skladu s preporučenim postupcima i protokolima koje izdaje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, kao i s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Važno nam je napomenuti da je naša destinacija pod kontrolom, a da u hotelu nije bio zabilježen slučaj zaraze ili sumnje na isto. Hotel je bio privremeno zatvoren od 20.3.2020. isključivo iz preventivnih razloga. Kroz cijelo vrijeme zatvorenosti hotela radili smo na pripremi nove organizacije rada i prilagodbi prostora kako bi i našim zaposlenicima i našim gostima osigurali besprijekornu sigurnost u skladu s najnovijim smjernicama i standardima o higijeni i čistoći te najboljoj praksi svjetskih hotela.

Vaše rezervacije

Odlučili smo olakšati planiranje Vašeg odmora te prilagoditi uvjete rezervacije i otkazivanja trenutnoj situaciji.

Za sve rezervacije primljene u narednom periodu, a za razdoblje putovanja do 30.9.2020. vrijedi pravilo besplatnog otkazivanja do 36h prije dolaska.

Preporučamo korištenje online rezervacijskog sustava kako biste ostvarili najbolju moguću cijenu u svakom trenutku.

Za postojeće rezervacije učinjene do 20.3.2020. nudimo mogućnost promjene termina na bilo koji raspoloživi termin do 21.12.2020. bez nadoplate više sezonske cijene.

Za više informacija kontaktirajte nas putem e-maila, telefona, chata.

Opća pravila pri ulasku u Republiku Hrvatsku

Brži prelazak granice za građane Slovenije, Austrije, Njemačke, Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske, Estonije, Latvije i Litve

Prilikom ulaska u Hrvatsku državljani Slovenije, Austrije, Njemačke Mađarske, Češke, Slovačke, Poljske, Estonije, Latvije i Litve ne moraju dokazivati razlog svog ulaska (npr. poslovni, gospodarski, turistički i sl.).

Na graničnom prijelazu će se evidentirati njihov ulazak prikupljanjem dodatnih podataka (odredište, broj mobitela i e-mail adresa) radi eventualnog kontakta iz epidemioloških razloga.

Za jednostavniji i brži prelazak granice savjetujemo vam da unaprijed dostavite svoje podatke putem web stranice entercroatia.mup.hr. Tako ćete spriječiti dodatno zadržavanje na graničnom prijelazu jer će granična policija imati podatke u sustavu.

Putnici koji su se registrirali na stranici entercroatia.mup.hr primit će na adresu svoje e-pošte potvrdu o zaprimljenoj najavi te sve potrebne informacije vezano uz upute i preporuke HZJZ-a.

Putnici koji ne dostave unaprijed svoje podatke putem navedene aplikacije moći će sve to obaviti i na graničnom prijelazu prilikom ulaska u RH.

Pravila pri ulasku u Republiku Hrvatsku za ostale zemlje EU-a

Za strane državljane iz ostalih zemalja EU-a ne postoji obveza samoizolacije prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku. Prilikom ulaska u RH gosti će trebati posjedovati dokument kojim se potvrđuje rezervacija smještaja u Hrvatskoj, a koji sadrži mjesto/adresu smještajnog objekta u kojem će gost boraviti, kontakt broj telefona i duljinu boravka odnosno datum kada gost planira izlazak iz Republike Hrvatske.

Gosti će na graničnom prijelazu dobiti i letak s općim i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Naš novi pogled na sigurnost gostiju i zaposlenika

U Hotelu Villa Magdalena oduvijek smo strogo vodili brigu o čistoći i higijeni. Od početka epidemije posebnu pažnju smo dodatno posvetili dezinfekciji svih individualnih prostorija, zajedničkih prostorija, bazena, hidromasažnih kada. Kroz cijelo vrijeme zatvorenosti hotela radili smo na pripremi nove organizacije rada i prilagodbi prostora kako bi i našim zaposlenicima i našim gostima osigurali besprijekornu sigurnost u skladu s najnovijim smjernicama i standardima o higijeni i čistoći.

Provodimo stroge i detaljne postupke čišćenja smještajnih jedinica, dezinfekcije svih površina i opreme koje su moguće u kontaktu s gostima, strogo dezinficiranje klorom svake hidromasažne kade nakon odlaska gosta, detaljno čišćenje kupaonice, svih dodirnih površina – kvaka, tipki. Čišćenje i zamjena posteljine i ručnika može biti obavljena u skladu s postojećim standardima ili prema vašim željama. Ukoliko je moguće poštujemo pravilo da postoji razmak između nekoliko dana između dolaska gosta u istu smještajnu jedinicu.

Villa Magdalena ima 24 smještajne jedinice te stoga možemo provesti maksimalno individualni pristup svakom gostu, a time i maksimalnu zaštitu:

  • brzu prijavu i odjavu u hotel
  • vlastiti sustav Virtualni Concierge: beskontaktno naručivanje usluga i obroka

Svaka soba (smještajna jedinica) zahvaljujući svojoj veličini prostora i opremljenošću omogućava

  • konzumiranje svih obroka (doručak, ručak, večera ) i pića u sobi
  • korištenje vlastite masažne kade s termalnom vodom u sobi
  • vlastitu terasu
  • beskontaktno naručivanje

U narednom periodu dajemo BESPLATNU poslugu pansionskih obroka u sobu (doručak, ručak ili večeru).

Korištenje zajedničkih prostora restorana, vanjske terase, bazena, wellnessa i fitnesa prilagođeno je zdravstvenim i socijalnim zahtjevima epidemiologa (obavezna korištenje dezinficijensa, poštivanje distance te maksimalnog broja ljudi u određenom prostoru). Sve usluge su dostupne.

Trudit ćemo se da Vaš boravak u Villi Magdaleni i destinaciji Krapinskih Toplica, bude odmor za pamćenje – bez straha, maksimalno opuštajući uz poseban doživljaj jedinstvenosti usluge smještaja, wellnessa i gastronomije koju smo i do sada pružali.

Radujemo se ponovnom susretu s vama i radimo sve što je u našoj moći kako bismo vam pružili jedinstveni doživljaj odmora i u ovim novim životnim okolnostima. Vidimo se!

Villa Magdalena tim

Bio Vital Breakfast - Hotel Villa Magdalena - Krapinske Toplice, Croatia
Informacije o vašem sigurnom odmoru (COVID-19) - ažurirano 29.5.2020.više...
+