Što raditi i gdje ići za vrijeme boravka u Villi Magdaleni?

Između termalnih izvora i zelenih brežuljaka pronaći ćete mjesto svog savršenog odmora. Opustite se u modernim termama, razmazite se bogatom wellness ponudom, uživajte u vrhunskoj gastronomiji i provedite svoj odmor otkrivajući ljepote i povijest Hrvatskog Zagorja – regije koja Vas neće ostaviti ravnodušnima.

Villa Magdalena mjesto je nezaboravnog odmora, a ako za vrijeme svog odmora želite doživjeti nešto više, za Vas imamo par preporuka što bi mogli raditi i gdje bi mogli ići:

Uživajte u vodenom parku s preko 160 vodenih atrakcija

U Krapinskim Toplicama otvoren je novi, najveći i najmoderniji kompleks unutarnjih bazena u Hrvatskoj – Aquae Vivae, na preko 18.000 m2. Gosti hotela Villa Magdalena imaju 10% popusta na sve ulaznice, a određeni paketi uključuju cjelodnevne ulaznice na kupanje u vodenom parku.

Upoznajte Zagorje biciklom

Otkrite ljepote Hrvatskog Zagorja na dva kotača, ostanite fit, dobro se zabavite i zastanite negdje među brežuljcima na koju dobru kapljicu.
U našem hotelu možete iznajmiti kvalitetne MTB bicikle i istražiti skrivene puteljke Zagorja. Naše Zagorje ne krasi bez razloga epitet Bajka na dlanu već je tome tako što naš kraj obiluje čudesnom prirodom, zelenilom i izvorima termalnih voda.

Bilo da ste za kratak boravak u prirodi ili cjelodnevni izlet, bicikli vam nude rekreativni odmor, dok vam zelenilo zagorskih brega nudi opuštanje, mir i bijeg od stresnog života u gradu.
Više o biciklističkim rutama u Hrvatskom Zagorju saznajte ovdje.

Naučite roniti

U hotelu Villa Magdalena možete dogovoriti Discovery zaron u ronilačkom bazenu dubine 5 m (obuhvaća pripremu, opremanje i zaron), Apnea program ronjenja uz stručnu podršku ili licencirani OWD tečaj u trajanju 4 dana po 3h. Ronjenje se odvija u bazenima vodenog parka Aquae Vivae.

Isprobajte specijalitete Zagorske tradicionalne kuhinje

Osim u vrhunskoj wellness i spa usluzi u Hrvatskom Zagorju možete uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi. Razmazite svoje nepce u vrhunskim gourmet restoranima od kojih se naš restoran ističe kao najnagrađivaniji restoran regije, ali i autohtonom kuhinjom tradicionalnih zagorskih restorana i seoskih gospodarstava.

Posjetite vinarije

Ukusnu večeru zasladite kvalitetnim zagorskim vinima, a možete posjetiti i brojne vinoteke i vinograde po kojima je Hrvatsko Zagorje poznato.  Za Vas vršimo rezervacije uz vođene degustacije na recepciji hotela.

Otkrite bogatu povijest i mnogobrojne legende

Svoj boravak u ovoj zelenoj oazi možete obogatiti obilaskom raznih kulturno-povijesnih spomenika, muzeja i različitih povijesnih lokacija. Hrvatsko Zagorje poznato je po brojnim pitoresknim dvorcima i kurijama od kojih svaki ima svoju mističnu priču, a najpoznatiji su svakako Veliki Tabor i dvorac Trakošćan. Osim toga, u Hrvatskom zagorju na brdu Hušnjakovo nalazi se jedno od najpoznatijih svjetskih nalazišta neandertalaca. Tik uz nalazište 2010. godine otvoren je novi interaktivni muzej krapinskog pračovjeka Neandertalland.

KROZ ZAGORJE NA NOGE

Ljubitelji aktivnog odmora u Hrvatskom će Zagorju također pronaći pravi mali raj. Zagorje nudi mnogobrojne pješačke, a ako se uputite na cjelodnevni izlet kroz “brege”, za Vas ćemo pripremiti i lunch paket.

Pitomi brežuljci koji okružuju Krapinske Toplice, idealni su za Vaš boravak u prirodi. Toplički pješački prsten dijeli se na 3 osnovne staze ovisno o kondicijskoj spremi.

Ukoliko preferirate nordijsko hodanje, na Recepciji ćemo vam povoljno iznajmiti štapove.